Blogs

The Grit-Factor

Bijna is ie klaar: de Measurement Culture of Excellence (MCE-tool). Een instrument waarmee de studiecultuur aangaande excelleren in kaart kan worden gebracht binnen opleidingen voor Hoger Onderwijs. Eén van de vragen uit de MCE-tool betreft studentkenmerken. Studenten en docenten geven aan wat zij kenmerkend vinden voor excellente studenten. Hierbij valt te denken aan getalenteerd, creatief en intelligent zijn, kritisch en out of the box kunnen denken, kunnen samenwerken en doorzettingsvermogen hebben. 

Lees verder

Het meten van de cultuur van excellentie in het Hoger Onderwijs

Sinds ik als onderzoeker werkzaam ben bij het lectoraat Excellentie in hoger onderwijs en samenleving gaat er een wereld voor me open. Wat is er veel mogelijk voor studenten die meer kunnen en willen dan het reguliere programma hen biedt!

Lees verder

Cultuur van Excellentie

Sinds kort ben ik als onderzoeker betrokken bij het Exchange onderzoeksproject. Doel van het project is bijdragen aan de taak van hogescholen en universiteiten (hoger onderwijs) om een cultuur van excellentie te creëren waarin de beste studenten worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen.

Lees verder

Cultuur van excellentie onderzoeken

op zoek naar excellentie in cultuur

‘Wij onderzoeken de cultuur van excellentie.’ Als ik dit aan mensen vertel, knikken ze in eerste instantie begrijpend. ‘Interessant.’ Deze houding maakt echter meestal al snel plaats voor aarzeling…

Lees verder